Eieren op de wijze van Chimay
Ingrediënten
4 ovenpotjes
250 g kleine Parijse champignons
6 eieren
2 uien
1 blokje kippenbouillon
200 g kaas om te raspen
150 g boter
Bloem
Melk
Een beetje witte azijn
1 trappist witte Chimay
Zout, peper en nootmuskaat
Bereiding
- Snij de champignons in plakjes, braad ze aan in een beetje water met de gesnipperde uien en een bouillonblokje.
- Kook de eieren hard. Als ze klaar zijn, onmiddellijk pellen, in twee snijden en de dooier verwijderen. Doe 3 ½ eiwit per potje en zet opzij.
- Meng de eierdooiers met de champignons onder het kooknat en mix.
- Als het mengsel klaar is, de halve eieren met de vulling vullen.
- Bereid de bechamel en doe er een streepje azijn en wat Chimaybier bij (wit).
- Bedek de bereiding met de bechamel en bestrooi met geraspte kaas.
- In de oven zetten en goudbruin laten gratineren!
FEDER
PROGRAMMATION 2007-2013
Axe prioritaire 3 : développement territorial
équilibré et durable
Mesure 3.03 : redynamisation urbaine et
attractivité du territoire
Le Fonds européen de développement
régional
et la Wallonie investissent dans votre avenir.