Culinaire ateliers in gastenkamers
U bent hier: Home Kamers Aux Gaïetés de la Sabotière Recepten Eieren op de wijze van Chimay

Eieren op de wijze van Chimay

 

Ingrediënten

4 ovenpotjes
250 g kleine Parijse champignons
6 eieren
2 uien
1 blokje kippenbouillon
200 g kaas om te raspen
150 g boter
Bloem
Melk
Een beetje witte azijn
1 trappist witte Chimay
Zout, peper en nootmuskaat

Bereiding

  1. Snij de champignons in plakjes, braad ze aan in een beetje water met de gesnipperde uien en een bouillonblokje.
  2. Kook de eieren hard. Als ze klaar zijn, onmiddellijk pellen, in twee snijden en de dooier verwijderen. Doe 3 ½ eiwit per potje en zet opzij.
  3. Meng de eierdooiers met de champignons onder het kooknat en mix.
  4. Als het mengsel klaar is, de halve eieren met de vulling vullen.
  5. Bereid de bechamel en doe er een streepje azijn en wat Chimaybier bij (wit).
  6. Bedek de bereiding met de bechamel en bestrooi met geraspte kaas.
  7. In de oven zetten en goudbruin laten gratineren!
Wallonie Commisariat Général du Tourisme

Commissariat général
au Tourisme
de la Région wallonne

Wallonie Belgique Tourisme

Wallonie-Bruxelles tourisme.