Culinaire ateliers in gastenkamers
U bent hier: Home Kamers Gaussignac Recepten Lauwe salade van aardappel en gezouten spek, rivierkreeftjes en citroenvinaigrette

Lauwe salade van aardappel en gezouten spek, rivierkreeftjes en citroenvinaigrette

Ingrediënten

600 g aardappelen «Plates de Florenville»
100 g in blokjes gesneden gezouten spek
150 g vlees van rivierkreeftjes
4 dikke bosjes raketsla

Voor de vinaigrette:
2 el graanmosterd
geraspte schil en sap van een halve biologische citroen
1 geperst knoflookteentje
6 el olijfolie van eerste persing
zeezout en zwarte peper uit de molen

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 1/2 cm dik. Kook ze gaar in kokend gezouten water.
  2. Bereid de vinaigrette: klop alle ingrediënten samen tot een smeuïge emulsie.
  3. Bak de spekjes goudbruin.
  4. Giet de aardappelen af, bewaar ze warm.
  5. Verdeel de raketsla over de borden. Doe er de rivierkreeftjes bij.
  6. Meng de aardappelen en de spekblokjes. Verdeel ze over de sla en de rivierkreeftjes.
  7. Breng op smaak met de vinaigrette en dien dadelijk op.





Wallonie Commisariat Général du Tourisme

Commissariat général
au Tourisme
de la Région wallonne

Wallonie Belgique Tourisme

Wallonie-Bruxelles tourisme.