Culinaire ateliers in gastenkamers
U bent hier: Home Kamers Gaussignac Recepten Stoemp met daslook

Stoemp met daslook

Ingrediënten

500 g geschilde en gewassen aardappelen (bintje)
350 g schoongemaakte en gewassen daslook
2dl goede slagroom
1dl gevogeltefond
50 g boter
Zout
Peper uit de molen

Bereiding

  1. Hak de daslook fijn.
  2. Smelt de boter in een middelgrote kookpot, voeg de daslook toe en laat 3 tot 4 minuten zachtjes uitzweten. Bevochtig met de gevogeltefond en breng aan de kook. Voeg de room bij en breng opnieuw aan de kook. Dek af en laat een tiental minuten zachtjes koken.
  3. Snij de aardappelen in grote stukken en kook ze een kwartiertje in gezouten water.
  4. Giet de daslook af en zet opzij. Zet het kooknat weer op het vuur, breng aan de kook en laat een derde inkoken. Haal deze room van het vuur en doe er de daslook bij. Hou warm.
  5. Als de aardappelen gaar zijn, afgieten, weer in de kookpot doen en nog een minuutje op het vuur zetten zonder deksel, een beetje schudden om het overtollig vocht te laten ontsnappen. Doe ze in het vergiet.
  6. Meng de aardappelen en de daslookroom met de spatel. Breng op smaak met zout en peper. Zet even opzij of in de bain-marie.
  7. Warm alles gewoon even op, terwijl u goed mengt met de spatel, want de stoemp kan gemakkelijk aan de bodem van de pot blijven kleven. Goed warm opdienen.

 

Wallonie Commisariat Général du Tourisme

Commissariat général
au Tourisme
de la Région wallonne

Wallonie Belgique Tourisme

Wallonie-Bruxelles tourisme.